Loading...
25 september 2018#

Letterlijk overnachten IN de natuur: 3 plekken waar het kan!

Je kunt slapen in de natuur, maar ook slapen IN de natuur. Het verschil? Bij het een staat je accommodatie op een plek omgeven door groen, bij het ander is je accommodatie daadwerkelijk gemaakt van natuur. En soms, als je geluk hebt, heb je zelfs een combinatie van beiden. Als dat niet bijzonder is?! We selecteerden drie bijzondere natuurstulpjes voor je!

1. In een met wilde wingerd begroeide villa – Belgische Ardennen

Je moet er even een paar uurtjes voor rijden, maar dan heb je ook wat: in de streek die de Belgen ‘De Laars van Henegouwen’ noemen, vind je Domaine de la Carrauterie. Een plek dat in het teken staat van reizen en welzijn, én met een boomvilla die helemaal begroeid is met een wilde wingerd. De grote boomhut ligt op zeven meter hoogte en heeft een volledig glazen voorkant, zodat je een fenomenaal uitzicht over het bos en de omgeving krijgt. Wakker worden doe je met het getjilp van de buren (de vogels die in de boom wonen). De boomvilla is inclusief terras op hoogte en een hangmat. Hier voel je je echt een met de natuur!

Meer over deze boomvilla

2. In een duinhotel aan zee – Zeeland

Voor wie denkt dat slapen aan het strand alleen kan in een strandhuisje, hebben we nieuws: er zijn meer mogelijkheden! En hoe, want in Duinhotel Tien Torens in het Zeeuwse Zoutelande slaap je op een plek die bijna niet opvalt in de omgeving. Het duurzame hotel staat op de hoogste duin van Zoutelande en is, net als de duin, zelf ook begroeid met helmgras. Wanneer je ‘s ochtends je gordijnen open doet krijg je een prachtig uitzicht over de omringende natuur, en je hoeft maar een duin over te lopen en je bent al op het strand.

Meer over het Duinhotel

3. In een zwerfhut – Veluwe

Ook op de Veluwe zit je goed voor een bijzondere natuuraccommodatie. Neem deze bijzondere houten zwerfhut bijvoorbeeld: deze is in samenwerking met Natuurmonumenten gebouwd van duurzaam hout uit het naastgelegen bos. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnen is alles van hout gemaakt. Daarnaast heeft het stulpje een dak van mos en heide. De zwerfhut ligt aan de rand van Camping de Wije Werelt in Otterlo, zodat je direct uitzicht op de aangrenzende natuur hebt.

Meer over de zwerfhut

Pin It on Pinterest