Reviews

Een nachtje slapen in de Watertoren van Strijen


vrijdag 15 december 2023

Wij mochten afgelopen week een nachtje doorbrengen in de wel 27 meter hoge Watertoren van Strijen. Echt een supergave ervaring!

Een nachtje slapen in de Watertoren van Strijen

Ons onthaal

We werden ontvangen door Zep, de zoon van de eigenaar van dit Zuid - Hollandse pareltje. We begonnen de klim naar ons verblijf van wel 10 verdiepingen zonder lift. Lijkt hoog maar het was heel goed te doen hoor. We hebben een leuke rondleiding gehad inclusief wat historische weetjes over de Watertoren zelf.

Ons onthaal

De beleving

Je hebt de 6e tot de 10e verdieping tot je beschikking. De 6e verdieping is voor de fanatiekeling onder ons, hier is namelijk een leuke gym gerealiseerd. Op de 7e vind je de compleet ingerichte keuken waar je echt wel een lekker maaltje kunt bereiden op de elektrische kookplaat en wat spullen koud kunt bewaren in de koelkast. Wanneer je nog een trap hoger gaat kom je in de Loft waar je de sfeer echt heel tof is. Modern en industrieel ingericht maar er zijn ook meerdere authentieke details bewaard gebleven. Zo is de robuuste tafel gemaakt van het luik van het waterreservoir en railing bij de vide op de 9e van een ladder die vroeger leidde naar het waterreservoir. Hoe leuk!

De verhuurder

Bas, de eigenaar is later ook nog even langsgekomen. Leuk hem te ontmoeten! Een veelzijdig persoon die ons vol trots vertelde hoe zijn avontuur begon aan het begin van 2023. De Watertoren waar hij zelf al 28 jaar woont heeft hij omgetoverd tot een luxe verblijf. De verbouwing ging niet altijd zonder slag of stoot vertelde hij. Zo is de rode, leren bank in meerdere stukken gezaagd, naar boven getild, in elkaar gezet en opnieuw bekleed. De mooie, grove mozaïekvloer is door een bekende gelegd. Echt precisiewerk ook, helemaal doorgetrokken naar de badkamer die overigens een dubbele douche bezit. Voordat de Watertoren voor gasten zijn deuren opende heeft hij 5 goede vrienden een test-overnachting laten doen. Super goed idee om zo eens kritisch te laten kijken naar het geheel.

De verhuurder

Luxe

Tijdens ons verblijf ontbrak het aan niets. We hebben geslapen als een roosje in de fijne bedden en zijn gewekt door de haan. Die klonk ver weg, je geniet hier namelijk echt van de rust en zit in je "eigen Bubbel". De regendouches zijn heerlijk! Voor je het weet ben je 20 minuten verder. Tv kijken kan zelfs vanuit bed want de Loft beschikt over 2 Smart-tv's. Wil je je eigen muziekje luisteren? Kan allemaal, aan een box is ook gedacht. Zelfs je telefoon oplader kun je thuis laten. Ze zijn er in alle soorten en maten. De vloer is best koud maar ook daar is iets op gevonden! In de keuken staat namelijk een kast met allemaal Schaapswollen sloffen. Wij hebben lekker kneuterig samen voor de open haard gezeten met onze slofjes aan. 

De afsluiter

Ons ontbijtje stond om 10 uur voor ons klaar. Een grote mand met een zuiveldrankje, afbakbroodjes, hartig beleg, kaas, verschillende soorten smeersels en een gekookt eitje. Koffie en thee mag je onbeperkt gebruiken dus dat is ook fijn. De koffie is overigens heerlijk! Het weer was niet top maar dat heeft ons zeker niet weerhouden om toch een kijkje op de 10e verdieping te nemen. Het dakterras heeft een geweldig uitzicht. Er staat een picknicktafel en 2 ligbedden dus als het mooi weer is het echt een extra tijdens je verblijf. Wij komen zeker nog eens terug!

De afsluiter

Ook overnachten in deze Watertoren?

Wil jij ook eens origineel overnachten in deze luxe Loft op 27 meter hoogte? Bekijk dan hier de beschikbaarheid van deze Watertoren.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht