Tips

6 Tips voor een luxe overnachting aan zee


woensdag 25 augustus 2021

Stijlvol overnachten in volle luxe aan zee? Yes please! In dit artikel lees je meer over 6 luxe overnachtingen aan de Nederlandse kust.

6 Tips voor een luxe overnachting aan zee
Kurhaus Scheveningen

Vorstelijk overnachten bij Kurhaus Scheveningen

Een van de meest beroemde hotels van het land is misschien wel het Kurhaus Hotel in Scheveningen. De officiële naam van dit hotel is Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Vrijwel alle kamers en suites van dit hotel hebben uitzicht op zee. Bekijk de zonsondergang vanaf je eigen kamer of wandel nog even het strand op voordat de zon in de zee zakt. Er zijn maar liefst 270 kamers te boeken waarin luxe en comfort centraal staan.

De inrichting is stijlvol en groots en er wordt veel gebruik gemaakt van luxe materialen en opvallende kleuren en stoffen. Het gehele gebouw straalt pracht en praal uit. Je kijkt hier écht je ogen uit! Alle kamers beschikken over airco, een badkamer met bad en extra lange bedden. Dit is echt zo'n gevalletje: moet op je bucketlist. Het hotel beschikt over alle ingrediënten voor een onvergetelijke overnachting.

Vorstelijk overnachten bij Kurhaus Scheveningen
Kurhaus Scheveningen

Geniet van de luxe bij Vesper Hotel in Noordwijk

Aan het strand van Noordwijk vind je het Vesper Hotel - een privéparadijs waar je echt in de watten wordt gelegd. Wat dit hotel bijzonder en luxe maakt, is dat iedere kamer individueel is ingericht. Hierbij staat comfort en stijl centraal; de Art Deco Miami Beach Style komt hier helemaal naar voren. Ook hier hebben vrijwel alle kamers uitzicht op zee. Dat maakt zo'n overnachting toch wel extra bijzonder. Hoe heerlijk is het om wakker te worden met het geluid van de golven?

En psst... er zijn zelfs badkamers met zeezicht! Ga je voor een van de suites? Dan geniet je zelfs van je eigen spa. Als je het doet, moet je het wel direct goed doen, toch? Er is sowieso een wellness aanwezig met een zwembad, stoomcabine en een bubbelbad. Aangezien de zee op minder dan een minuut lopen is, kun je natuurlijk ook een frisse duik in het zeewater nemen. Of je doet het in de ochtend even rustig aan en geniet van het luxe ontbijt dat inbegrepen is bij je verblijf.

Geniet van de luxe bij Vesper Hotel in Noordwijk
Vesper in Noordwijk

Luxe zeezichtkamer in Scheveningen

Nog zo'n parel in Scheveningen: in dit strandhotel in Scheveningen is het heerlijk toeven. De ene kamer is hier nog luxer dan de ander! Boek je een wellnesskamer of -suite dan geniet je in de avond van een magische zonsondergang vanuit bad. Ook is er een regendouche en sauna te vinden in deze kamers. Dat klinkt als de ideale romantische getaway toch? Alle kamers van dit hotel beschikken over comfortabele en grote bedden en koffie- en theemogelijkheden.

Omdat het hotel in de haven van Scheveningen staat, zit je direct aan het strand. Maak in de avond een heerlijke strandwandeling of bezoek een van de terrasjes aan de boulevard. Je kunt natuurlijk ook volop van dit hotel genieten door een etentje daar te doen. Reserveer er direct een massage of andere behandeling bij en je luxe overnachting in Nederland is helemaal compleet. Relax and enjoy - dit heb je verdiend.

Luxe zeezichtkamer in Scheveningen
Strandhotel Scheveningen

Vakantiewoning aan het strand van Ouddorp

Op een andere plek in Zuid-Holland vind je dit luxe vakantiehuis in Ouddorp. Deze luxe villa is onderdeel van Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer. Qua locatie dus de ideale locatie voor een heerlijke vakantie aan het water! Je geniet hier volop van een autoluw resort - rust staat dus zeker centraal op deze bijzondere plek. Je kiest hierbij zelf de villa die het beste bij je past: voor 2, 4 of 6 personen. Het leuke is dat je huisdier ook nog eens in overleg mee kan. Samen genieten van op en top luxe dus!

Deze villa's zijn opgebouwd uit natuurlijk materiaal. Zo hebben de woningen groene daken en is er veel gebruik gemaakt van hout. Op die manier passen de luxe vakantiehuizen perfect in de natuurrijke omgeving. Omdat de huizen hele grote ramen hebben, heb je hier het gevoel dat je écht in het hart van de natuur logeert. Dat klopt natuurlijk ook wel; de huizen liggen in een ongerept natuurgebied van 150 hectare.

Vakantiewoning aan het strand van Ouddorp
Luxe villa's aan zee in Ouddorp

Wow: slapen op de pier van Scheveningen

Zoals je misschien al merkt, kent Scheveningen heel wat luxe overnachtingen. Wist je dat je zelfs kun logeren op de pier van Scheveningen? Over direct aan zee overnachten gesproken... Op de pier vind je meerdere suites die allen een eigen karakter hebben. Ze zijn in ieder geval allemaal luxe en eigentijds ingericht. Onze tip? Kies voor een suite met buitenterras zodat je optimaal van deze ervaring kunt genieten. Sommige kamers hebben zelfs een ligbad met uitzicht!

In iedere kamer vind je in ieder geval ruime bedden, een Nespresso-apparaat, een regendouche en een gratis minibar. Zie de zon zakken in zee vanaf je bed of doe nog een hapje en drankje in het bijbehorende restaurant. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is een ritje in het reuzenrad dat naast het hotel staat. Of ben je een echte durfal en durf je het aan om te bungee jumpen vanaf de pier? Kortom: genoeg te doen voor de rustige én actieve vakantieganger.

Wow: slapen op de pier van Scheveningen
Slapen op de pier in Scheveningen

Boek een Design Strandhuisje in Cadzand

Last but not least: dit heerlijke Design Strandhuisje in Cadzand. Hier slaap je niet aan het strand, maar direct op het strand! Dat betekent dus een frisse duik in de zee in de ochtend en volop genieten van mooie zonsondergangen en een rustig strand in de vroege ochtend. Hoe heerlijk is het om de gordijnen open te schuiven en direct op het strand te zijn? Het strandhuisje is onderdeel van Molecaten Park Hoogduin dat op ongeveer 700 meter afstand ligt. Je mag gebruik maken van alle faciliteiten van het park.

Wat dit Design Strandhuisje zo uniek maakt, is dat het hele vakantiehuis is opgebouwd met duurzame materialen. De huisjes beschikken over een woonkamer, een keukentje en slaapkamers. Je beschikt over je eigen terras met meubilair waar je lekker kunt relaxen. Het panoramische uitzicht is misschien wel een van de redenen waarom je dit huisje boekt. Grote kans dat je nog nooit zó dicht bij zee hebt geslapen. Een unieke ervaring die je echt eens moet hebben meegemaakt.

Boek een Design Strandhuisje in Cadzand
Strandhuisjes in Zeeland

Meer inspiratie voor strandhuisjes in Nederland?

Nederland kent nog veel meer te gekke strandhuisjes waar je kunt overnachten; de ene luxer dan de ander. Check hier ons aanbod strandhuisjes en doe inspiratie op. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht