Tips

7 unieke overnachtingen in Rotterdam


woensdag 20 april 2022

Rotterdam is een prachtige stad om een of meerdere dagen te ontdekken. Hoe kan dat beter dan vanuit een bijzondere accommodatie? In dit artikel hebben we 7 unieke overnachtingen in Rotterdam voor je op een rij gezet.

7 unieke overnachtingen in Rotterdam
Slapen op de Euromast

Bijzonder overnachten op de Euromast in Rotterdam

De Euromast is een van de eyecatchers van Rotterdam en guess what? Bovenop de Euromast vind je twee suites waar je kunt overnachten. Wow! Slapen in de hoogste uitkijktoren van het land... dat kan niet anders dan een onvergetelijke ervaring worden. De twee exclusieve suites, genaamd Heaven en Stars, liggen aan de uitkijkplatforms, direct boven de brasserie.

Beide suites zijn luxe en modern ingericht en beschikken over een comfortabel bed, een flatscreen televisie en natuurlijk het mooiste uitzicht van de stad. Heaven kijkt uit over de wereldhaven, terwijl je in Stars juist uitzicht hebt over de Rotterdamse skyline. Wellicht goed om te weten: Stars is misschien iets kleiner dan Heaven maar beschikt wel over een ligbad met jacuzzi. Dat wordt genieten op hoogte!

Bijzonder overnachten op de Euromast in Rotterdam
Uniek overnachten op de Euromast

Logeren in een van de Kubuswoningen in Rotterdam

In het hart van Rotterdam staan de welbekende Kubuswoningen: opvallende gele huisjes die als een kubus in de lucht zijn gebouwd. Je raadt het misschien al wel: in een aantal van deze woningen kun je overnachten! In de Kubuswoningen vind je namelijk een hostel dat in 2009 is gebouwd. Iedere kamer is anders en elke ruimte is het bekijken waard.

Naast gemengde slaapkamers en kamers voor alleen vrouwen of alleen mannen heb je de keuze uit een privékamer voor 2, 3, 4 of 6 personen. Wanneer je altijd al eens een Kubuswoning van de binnenkant hebt willen bekijken, is dit je kans! Hoe fantastisch is het om in zo'n bouwwerk te overnachten? Wat je verblijf hier afmaakt, is dat een heerlijk ontbijt is inbegrepen bij je verblijf.

Logeren in een van de Kubuswoningen in Rotterdam
Kubuswoningen in Rotterdam

Wikkelboat op het water in de Rijnhaven

Rotterdam kent natuurlijk nog veel meer unieke plekjes om te overnachten. Neem bijvoorbeeld dit drijvende huisje dat gemaakt is van karton in de Rijnhaven. Dat klinkt misschien een beetje onstabiel, maar dat is het absoluut niet! Dit tiny house bestaat namelijk ook uit een laag hout die voor extra bescherming zorgt. De huisjes zijn volledig duurzaam opgebouwd en kunnen eenvoudig worden verplaatst.

In totaal is er plek voor maximaal 8 personen, verspreid over alle huisjes. Daarbij zijn huisdieren ook nog eens welkom! Dat is zeker uniek voor zo'n bijzondere plek in het hart van een grote stad. Kijk goed welke Wikkelboat, de naam van de huisjes, je kiest want bij sommigen vind je een jacuzzi op het buitenterras. Wat een luxe!

Wikkelboat op het water in de Rijnhaven
Wikkelhouse in Rotterdam

Slapen in een kunstwerk bij de Maas

In de buurt van de Maas vind je een wel heel excentrieke slaapplek. Daar kun je op een duurzame camping overnachten in diverse objecten die kleiner zijn dan een tiny house, maar minstens zo uniek zijn. Neem bijvoorbeeld het kunstwerk Val Ross, Zweeds voor walrus. Deze opvallende capsule is gemaakt van een oude veevoedersilo.

Hier slaap je met maximaal 2 personen in je eigen ronde accommodatie. Er is niet veel plek voor een zitplekje, maar dat geeft niks. Op de duurzame camping zijn genoeg gemeenschappelijke ruimtes te vinden waar je even bij kunt kletsen of een lekker hapje kunt eten. Kijk ook vooral eens naar de andere unieke accommodaties van deze camping. Wie weet is het wel een leuk idee om meerdere kunstwerken uit te proberen!

Slapen in een kunstwerk bij de Maas
Val Ross op een kunstcamping aan de Maas

Boek een overnachting aan boord van de SS Rotterdam

De SS Rotterdam is landelijk, al dan niet internationaal, bekend als hét vlaggenschip op de Holland Amerika lijn met als eindbestemming New York. Vandaag de dag ligt het schip al een hele tijd stil aan de touwen van het Katendrechtsehoofd, midden in Rotterdam. Hier heb je de keuze uit 254 hotelkamers die stuk voor stuk luxe en gracieus zijn ingericht.

De kamers zijn onderverdeeld in verschillende thema's, waaronder Manhattan en de Bahamas. Afhankelijk van je reisgezelschap kun je hier slapen met maximaal 4 personen per kamer. In tegenstelling tot de passagiers vroeger zijn er allerlei fijne faciliteiten waar je gebruik van mag maken, waaronder airco en een flatscreen tv. Luxer én Rotterdamser ga je het bijna niet vinden!

Boek een overnachting aan boord van de SS Rotterdam
Overnachten op de SS Rotterdam

Hotel New York als bijzondere overnachting in Rotterdam

Ook op een andere plek in Rotterdam is nog iets terug te zien van de Holland Amerika Lijn. Zo is er tegenwoordig in het voormalige hoofdkantoor van deze lijn een prachtig hotel te vinden, genaamd Hotel New York. Door de jaren heen is dit bouwwerk een waar icoon geworden in de stad en dat is niet voor niets het geval. In dit hotel is oud op een fraaie manier verwerkt met nieuw.

Zo voel je de sfeer van vroeger op iedere centimeter van Hotel New York, maar geniet je wel van moderne faciliteiten en comfortabele bedden. Ook hier vind je verschillende themakamers, waarbij de meest luxe ruimte de voormalige directiekamer is. Ook kun je in de torentjes van het gebouw overnachten! Waar je ook slaapt in Hotel New York; je komt gegarandeerd met goede verhalen thuis.

Hotel New York als bijzondere overnachting in Rotterdam
Slapen in Hotel New York

Captains Cabin in het centrum van Rotterdam

Tot slot willen we je nog kennis laten maken met een andere must visit op het water: de Captains Cabin in de gezellige Wijnhaven. De geschiedenis van deze boot is misschien wel net zo interessant als het vaartuig zelf. Timmerbak 10, zoals de boot in 1955 heette, was namelijk een werkschip waarmee de haven na de oorlog werd herbouwd. Een aantal onderdelen uit die tijd zie je nu nog steeds terug.

Zo beschikt het schip over het unieke en originele interieur en zit er zelfs een romantische houtkachel in. Op het eigen zonnedek kun je heerlijk zonnen en genieten van het uitzicht op de omliggende gebouwen en het water. Je slaapt hier met maximaal 2 personen en om je overnachting nog fijner te maken, kun je ook nog eens een ontbijt bij je verblijf boeken. Wat een heerlijke accommodatie!

Captains Cabin in het centrum van Rotterdam
Captains Cabin in Rotterrdam

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht