Tips

8 bijzondere trekkershutten


woensdag 26 januari 2022

Verspreid door heel Nederland vind je tientallen trekkershutten. Een groot aantal daarvan is uniek en het bezoeken waard. In dit artikel lichten we 8 bijzondere trekkershutten voor je uit.

8 bijzondere trekkershutten

Trekkershut Boet in Otterlo

In het groene Otterlo vind je bijvoorbeeld Trekkershut Boet, een basic hut voor 4 personen. Hoewel de meeste trekkershutten lekker basic zijn, is deze toch net even anders dan de rest. Dat komt vooral door het opvallende uiterlijk met ronde vormen. Trekkershut Boet is een ware eyecatcher op dit gezellige vakantiepark dat pal naast het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat.

In Trekkershut Boet vind je een tweepersoonsbed, een stapelbed en een klein zitje. That's it. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig, aangezien je voor de rest waarschijnlijk toch lekker veel buiten bent. De trekkershut beschikt nog over een buitenzitje en een eigen watertappunt. Wat verder leuk is om te weten is dat de trekkershut compleet van hout gemaakt is. Een plaatje om te zien!

Trekkershut Boet in Otterlo
Trekkershut Boet

Pioniershuisje in een boomgaard

Een bijzonder huisje in een inspirerende omgeving: tussen de fruitbomen in Frederiksoord vind je dit kleurrijke Pioniershuisje. Dit tiny house op wielen staat exclusief (dus zonder andere gasten) aan de rand van een grote boomgaard vol fruitbomen. Geniet van vers fruit uit het bijbehorende kraampje na een goede nacht sterren kijken vanuit bed. Boven het bed is namelijk een raam (en eventueel gordijntje) te vinden.

Hoewel het Pioniershuisje klein is, mis je hier helemaal niks. Er is een houtkachel aanwezig, evenals een keukentje met koelkast. Sla met lekker weer de deuren open en geniet van het zonnetje vanuit de hangstoel. Hier hoef je je echt geen moment te vervelen! Onze tip? Boek meer dan één nacht om écht goed tot rust te komen.

Pioniershuisje in een boomgaard
Pioniershuisje in Drenthe

Tiny house met uitzicht op schapen en alpaca's

Ook buiten Nederland is een aantal trekkershutten te vinden dat het bezoeken waard is. Wat dacht je van dit mooie tiny house met uitzicht op schapen en alpaca's? Wow! In het Belgische Namen staat dit kleine huisje van maar 20m2 groot. Toch merk je daar door de grote ramen helemaal niks van. Je huiskamer wordt als het ware verlengd met al dat mooie groen om je heen.

Het tiny house is helemaal zelf gemaakt en wordt bewaakt door twee alpaca's genaamd Harry en Barry. Er is plek voor 2 personen en je hond is ook welkom. Overdag kun je hier lekker wandelen in de omgeving en in de avond maak je een kampvuur voor de gezelligheid en warmte. Heerlijk genieten van het simpele leven in een prachtige omgeving!

Tiny house met uitzicht op schapen en alpaca's
Uniek tiny house in België

Eenvoudige blokhut genaamd Geurt

Op een mooi vakantieresort in Otterlo staat deze eenvoudige blokhut genaamd Geurt. Deze trekkershut is ideaal voor iedereen die zin heeft in een kampeervakantie in de natuur zonder dat ze een tentje of caravan mee hoeven te nemen. De blokhut is simpel ingericht maar beschikt wel over alles dat je nodig hebt. Denk aan een lekker bed en een zitje waar je kunt eten en lezen.

Door het vele gebruik van hout voel je je hier écht in het hart van de natuur. Om over de goede locatie nog maar niet te spreken. Je zit hier namelijk direct naast het Nationaal Park de Hoge Veluwe waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Ga een beetje vroeg in de ochtend of juist wat later op de avond en wie weet spot je wel een hert of een ander wild dier.

Eenvoudige blokhut genaamd Geurt
Blokhut Geurt in Otterlo

Duurzame ecolodge in Friesland

In het hoge noorden vind je een parel van een plek waar een tweetal duurzame ecolodges te vinden is. Deze opvallende trekkershutten zien er niet alleen modern uit; ze zijn ook nog eens duurzaam opgebouwd. Hier slaap je op een rustige maar gezellige camping in het groen en beschik je over je eigen badkamer en zelfs een keuken. 

In de Trek-Ins, zoals de duurzame ecolodges worden genoemd, staan ook nog eens hele comfortabele bedden. Er is plek voor 4 volwassenen en door de bedbank te gebruiken of een kinderbedje te plaatsen kunnen er ook nog twee kindjes overnachten. Door de grote ramen haal je de natuur hier echt naar binnen. Dat betekent dat het ook met minder goed weer hier heerlijk toeven is.

Duurzame ecolodge in Friesland
Trek-Ins in Friesland

Bijzonder overnachten in een zeecontainer

In Flevoland vind je een wel heel unieke trekkershut, namelijk een kleurrijke zeecontainer! Deze ruige gastverblijven zijn klein maar fijn en bieden plek voor 2 personen. Voor de container heb je je eigen vuurplek waar je optimaal geniet van alle privacy. In de container zelf zit geen toilet of douche; het sanitairgebouw bevindt zich echter vlakbij.

Koken doe je in de gemeenschappelijke ruimte waar een keuken te vinden is. Maar voor veel mensen geldt: vakantie is vakantie en daar hoort geen koken bij. Gelukkig kun je hier ook gewoon een hapje eten in het nabijgelegen strandpaviljoen. Maak een wandeling door de buurt, huur een bootje om Giethoorn of de Weerribben te ontdekken of blijf lekker in je eigen stekkie voor een heerlijk verblijf.

Bijzonder overnachten in een zeecontainer
Uniek slapen in een zeecontainer

Ontdek Kota Karhu in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse Alphen kun je bijzonder slapen in een heuse Finse kota. Deze kota genaamd Kota Karhu is gemaakt van duurzaam geteeld grenenhout. Daardoor ziet de kota er eigenlijk uit als een houten tent! Je kunt je misschien wel voorstellen dat dat er heel knus uitziet. Geloof ons als we zeggen dat dat ook écht het geval is.

Warm blijven doe je met de gezellige houtkachel die in de kota staat. Ook zijn er allemaal dierenhuiden aanwezig om je lekker warm te houden. Er is een klein keukenblok te vinden met een koelkast en waterput. In de aanwezige boerderij op ongeveer 200 meter afstand vind je het sanitair. Goed om te weten: de Kota Karhu staat op een kleinschalige camping tussen de bloemen en 9 andere unieke accommodaties.

Ontdek Kota Karhu in Noord-Brabant
Kota Karhu in Alphen

Huur een CampingPod met eigen badkamer

In Aagtekerke in Zeeland vind je een gezellige minicamping waar je deze CampingPod met eigen badkamer vindt. Hier hoef je alleen een tas met kleding en je toiletspullen mee te nemen; voor de rest is alles aanwezig! Hoe relaxed is dat? Je geniet verder optimaal van het kampeerleven zonder in te leveren op luxe. Voor veel mensen mag kamperen altijd wel zo zijn.

Wat helemaal fijn is, is dat de pod over een eigen badkamertje beschikt met toilet, douche en een wastafel. Zelfs op de koude dagen is het heerlijk slapen in de CampingPod. Je blijft namelijk lekker warm door het elektrische kacheltje. Er is plek voor 2 personen en buiten de zomervakantie om slaap je hier al vanaf 3 nachten. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je tas te pakken - de CampingPod wacht op je!

Huur een CampingPod met eigen badkamer
Uniek slapen in Zeeland

Op zoek naar meer inspiratie?

Huur een Tiny House of bekijk onze collectie bijzondere POD's, Finse Kota's of unieke Houten Huisjes.  Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht