Tips

De mooist gelegen safaritenten van Nederland


woensdag 21 april 2021

Een overnachting in een safaritent moet echt op je bucketlist. Daarom hebben we de mooist gelegen safaritenten van Nederland voor je verzameld in dit artikel. Ga je mee op avontuur?

De mooist gelegen safaritenten van Nederland

Safaritent in de duinen van Texel

Op een van de mooiste plekjes van Texel vind je bijvoorbeeld deze stoere safaritent in de duinen. Op een prachtige camping staan sinds kort een aantal luxe safaritenten die van alle gemakken voorzien zijn. Wat deze tenten zo uniek maakt, is het feit dat je hier midden in de duinen van Texel kampeert - natuurlijk op een luxe manier. Zo slaap je hier in echte bedden, is er een luxe badkamer aanwezig en kun je heerlijk koken in de uitgebreide koken. Op en top glamping dus.

In zo'n safaritent slaap je met maximaal 6 personen, maar als je er even met z'n tweetjes tussenuit wilt is het ook de ideale spot. Iedere tent beschikt over een eigen veranda met vrij uitzicht over het omliggende groen. Je kunt je vast wel voorstellen hoe relaxed het is om hier wakker te worden. Begin de dag met een wandeling door de duinen of huur een fiets om het eiland te ontdekken. Bezoek een van de vele schapenboerderijen, ontdek de vele strandtenten of blijf lekker ontspannen bij je eigen safaritent. 

Safaritent in de duinen van Texel
Safaritent op Texel

Logeer in een safaritent tussen de wilde dieren

Wil je luxe liever combineren met nog wat meer avontuur? Dan is een weekendje of weekje weg in een safaritent tussen de wilde dieren echt iets voor jou. In Hilvarenbeek vind je het groene park en resort de Beekse Bergen. Hier kun je niet alleen een dagje uit - je kunt er zelfs uniek overnachten. De safaritenten staan in de buurt van de wilde dieren die vlak in de buurt grazen en relaxen. Je hebt vanaf je tent een magisch uitzicht over de savanne; alsof je je in Afrika waant!

De safaritenten van dit vakantiepark hebben ruimte voor maximaal 6 personen: er zijn twee slaapkamers te vinden, evenals een gezellige bedstee. Het liefst blijf je hier de hele dag buiten, maar het is wel prettig om te weten dat het in de tent ook heel knus en comfortabel is. Bij je verblijf in deze toffe safaritent ontvang je een AttractiePas waarmee je toegang hebt tot het safaripark. Daar maak je kennis met nog meer andere bewoners van het dierenpark. Deze plek mag wel gerekend worden tot een van de meest origineel slaapplekken van het land.

Logeer in een safaritent tussen de wilde dieren
Uniek overnachten in Beekse Bergen

Lodgetent in het bos van de Veluwe

Denk je aan de Nederlandse natuur, dan denk je waarschijnlijk aan de Veluwe. Aan de voet van de Posbank vind je een fraai groen vakantiepark waar de natuur centraal staat. Naast een aantal te gekke pods huur je hier de meest uitgebreide lodgetenten - gewoon in het hart van het bos! Deze gezellige lodgetenten zijn back to basic, maar wel van alle gemakken voorzien. Ze zijn ruim opgezet en bieden plaats voor maar liefst 7 personen. Binnen is er een ruimte te vinden van 45m2! Daarom is het hier met ieder weertype heerlijk toeven.

In de lodgetent is een petroleumkachel te gebruiken als extra warmtebron en met lekker weer kun je heerlijk voor de tent zitten op je eigen veranda. Voor kinderen is er voldoende te doen zonder dat het direct een groots opgezet vakantiepark is vol speeltuinen. Wanneer je tijdens golden hour voor je tent zit, is de kans groot dat je een hert of wild zwijn spot. Vanaf het park ben je binnen no time op de Posbank, dé plek om zonsondergang te kijken. Vervolgens ga je een hapje eten bij WOODZ, het hippe restaurant dat op het park te vinden is. Wat een fijne plek!

Lodgetent in het bos van de Veluwe
Logeren bij Buitenplaats Beekhuizen

WaterLodge: superdeluxe kamperen op het water

Last but not least: logeren in een safaritent is nóg unieker wanneer je dat op het water doet. Dat kan in de bijzondere WaterLodges in Brabant. Hier huur je een safaritent op een vlot waardoor je kampeert óp het water. Grote kans dat je dat nog niet eerder hebt gedaan! Aan het vlot hangt een net waar je met warm weer lekker in kunt bungelen. Vanaf de WaterLodge lig je natuurlijk ook zo in het water. In iedere tent op het water is plek voor 8 personen. De WaterLodge beschikt namelijk over twee (!) verdiepingen. Hoe bijzonder is dat: een tent met twee lagen?

Ook is er een eigen badkamer aanwezig, evenals een luxe keuken met vaatwasser. Je mag dit eigenlijk dus geen kamperen noemen, zo luxe is het. De WaterLodges zijn op een recreatiepark te vinden dat midden in het bos ligt. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en ontdekken: voor zowel kids als volwassenen is het een hele mooie plek om vakantie te vieren. Bij je verblijf zit een BBQ inbegrepen, dus kom maar op met die heerlijke lange zomeravonden. Bij de tent hoort een eigen aanlegsteiger en een houten picknickbank en loungebanken. Aan comfort dus absoluut geen gebrek!

WaterLodge: superdeluxe kamperen op het water
Glamping op het water

Meer inspiratie voor uniek overnachten?

Nederland kent nog veel meer te gekke safaritenten die je kunt huren. Meer inspiratie vind je in ons aanbod safaritenten

Of bekijk onze zusterwebsite LuxeTent.nl. Hier vind je luxe tenten op de mooiste plekken van Europa. Van Lodgetent tot Safaritenten met sanitair en van Airlodge tot Coco suite.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht