Tips

Kedeng Kedeng ... slapen in een trein of treinstation


woensdag 5 oktober 2022

Veel kinderen dromen ervan en ook volwassenen vinden het (stiekem) hartstikke leuk: overnachten in een trein of een voormalig treinstation. Het zal je verbazen op hoeveel plekken dit mogelijk is. We zochten er 6 voor je uit en hebben nog een ultieme bonustip voor je: een treinkamer in Utrecht!

Kedeng Kedeng ... slapen in een trein of treinstation

Trein in Mexicaans thema in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse Hoogwoud staat deze pracht van een trein die volledig is omgebouwd tot een luxe slaapplek. Wat deze trein zo bijzonder maakt, is dat het geheel in Mexicaans thema is opgezet. Dat betekent veel kleur, veel prints en overal wat te zien! In deze trein slaap je met maximaal 4 personen; er zijn 2 tweepersoonsbedden beschikbaar. Voor een optimaal luxe verblijf zijn de bedden al opgemaakt bij aankomst.

Deze oude trein is maar liefst 21 meter lang wat betekent dat er voldoende ruimte is voor 4 personen. Met lekker weer kun je bovenop het privé DAF-terras zitten en uitkijken op andere treinen. Ga je liever binnen relaxen? Zet dan het aanwezige bubbelbad maar aan! Ook is er een smart TV aanwezig met Netflix, evenals een ingerichte keuken met Nespresso, oven, melkopschuimer en meer.

Trein in Mexicaans thema in Noord-Holland
Kleurrijke trein voor 4 personen in Hoogwoud

Treinwagon 'Sissi' uit Wenen in Wieringerwerf

Op een andere plek in Noord-Holland vind je deze bijzondere treinwagon 'Sissi, die oorspronkelijk uit Wenen komt. Hier waan je je in Oostenrijkse sferen in het hart van de natuur. De treinwagon is groot genoeg voor maximaal 6 personen en staat zelfs nog op een rails. Om het geheel af te maken, is er zelfs een perron te vinden. Dat is je buitenterras! Leuker kan het bijna niet toch?

In de treinwagon zijn maar liefst 3 slaapkamers aanwezig waarvan één met een tweepersoonsbed en de rest met stapelbedden. Dat maakt deze bijzondere accommodatie op wielen de perfecte slaapplek voor gezinnen met kinderen. Zowel in als buiten de wagon is van alles te doen. Binnen heb je in ieder geval je eigen sanitair en een compleet ingerichte keuken met een gezellige zithoek. Buiten zit je in de buurt van het strand en het mooie Robbenoordbos voor lange wandelingen.

 

Treinwagon 'Sissi' uit Wenen in Wieringerwerf
Grote treinwagon voor 6 personen

Bijzonder overnachten in een Hondekop trein

Je hebt er vast al eens van gehoord: een Hondekop trein. Deze trein is een écht icoon in de Nederlandse treingeschiedenis. Dat komt vooral door de kenmerkende vorm van de neus die je uit duizenden herkent als de zogeheten Hondekop. In Wieringerwerf in Noord-Holland staat treinstel 375 als bijzondere accommodatie voor 4 tot 10 personen. Ja, je leest het goed: je kunt hier met maximaal 10 mensen overnachten.

Dat maakt deze unieke slaapplek een hele goede spot voor een vriendenweekend of een familie-uitje. Veel onderdelen van de trein zijn bewaard gebleven en te bewonderen tijdens je verblijf. Dineren doe je in de eetcoupé, lezen doe je in de stiltecoupé. En wil je even een spelletje doen? Dat kan in de eersteklaszitcoupé. In de trein zit een complete keuken en een badkamer met 2 toiletten. Er ontbreekt je hier aan helemaal niets!

Bijzonder overnachten in een Hondekop trein
Logeren in een Hondekop trein

Hostel in een Train Lodge in Amsterdam

Ben je in de hoofdstad op zoek naar een bijzondere locatie om te overnachten? Wat dacht je van deze Train Lodge in Amsterdam waar je kunt slapen op de rails? Bij Amsterdam Sloterdijk staat een wel heel kleurrijke trein. In deze stilstaande trein, voormalige slaaprijtuigen van de nachttrein tussen Rome en Zürich, zit een hostel met maar liefst 132 bedden verdeeld over 44 compartimenten.

Ieder compartiment beschikt over drie (gestapelde) bedden met een eigen wasbak, een verwarming en een airco. Tijdens je verblijf maak je gebruik van een gedeelde badkamer. De Train Lodge is de ideale betaalbare uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. Het is in ieder geval óók een hele unieke manier om te logeren in de hoofdstad. Het is mogelijk om een of meerdere rijtuigen af te huren als een groep of om een privé compartiment te boeken.

Hostel in een Train Lodge in Amsterdam
Uniek overnachten in een trein in Amsterdam

Slapen in een voormalig treinstation in Luik

Hoe leuk het ook is om in een trein te slapen; het is ook wel erg bijzonder om op een andere plek te slapen die met treinen te maken heeft. Misschien is een of meerdere overnachtingen in een voormalig treinstation wel iets voor jou. In Luik vind je deze unieke vakantiewoning gelegen in een oud treinstation genaamd La Gare de Barse. In het vakantiehuis is plek voor 6 tot 8 personen waar hedendaagse luxe en comfort samenkomt met authentieke details van vroeger.

In het treinstation vind je bijvoorbeeld nog de loketten en de originele smeedijzeren marquise. Ook staat het vakantiehuis aan een stuk verlaten spoor wat het geheel helemaal afmaakt. Er zijn 3 slaapkamers aanwezig met 2 eenpersoonsbedden. Logeren in dit voormalige treinstation is leuk voor stelletjes maar ook voor mensen met kinderen. Er is namelijk een aparte speelruimte aanwezig inclusief trampoline!

Slapen in een voormalig treinstation in Luik
Oud treinstation in Luik

B&B in treinstation van Horst

Ook in Nederland kun je logeren in een voormalig treinstation. In het historische stationsgebouw van Horst in Limburg vind je namelijk een heuse bed & breakfast. Dit gebouw opende de deuren in de tweede helft van de 19e eeuw en fungeerde toentertijd als plek waar je treintickets kon kopen en als wachtruimte voor de treinen. Vandaag de dag kun je er terecht voor een lekkere lunch of high tea of voor een bijzondere overnachting.

Op de eerste verdieping van het treinstation is een unieke bed & breakfast gevestigd met 2 kamers. In iedere kamer staat een tweepersoonsbed, een slaapbank en een koelkastje en kun je gebruik maken van je eigen televisie. In de ochtend schuif je gewoon aan bij het geserveerde ontbijt terwijl je nog even volop geniet van het uitzicht over de Limburgse landerijen. Dit is absoluut een plek die op je bucketlist moet staan als je van bijzonder overnachten houdt.

B&B in treinstation van Horst
B&B in treinstation van Horst

Logeren in een treinkamer in Utrecht

We zouden OrigineelOvernachten niet zijn als we niet nóg een uniek verblijf binnen dit thema voor je zouden hebben verzameld. Wat dacht je van een overnachting in een kamer die volledig in treinthema is? In Utrecht kan het: in Stayokay Utrecht Centrum vind je zo'n kamer waarvan op iedere vierkante meter een leuk treindetail te vinden is. Denk aan een treindekbed, echte treinstoelen en een reiskoffer vol avonturen.

Het leuke van je verblijf is dat je ook nog eens een familie-entreekaart voor het Spoorwegmuseum krijgt. Omdat je hier met maximaal 4 personen kunt overnachten, is het het ideale verblijf voor een gezin met 2 kids. Zelfs het ontbijt dat je hier krijgt is volledig in treinthema! De hostelkamer ligt in het hart van de stad en is vanaf Utrecht Centraal te voet te bereiken. Je zult je hier geen moment vervelen.

Logeren in een treinkamer in Utrecht
Treinkamer van Stayokay Utrecht Centrum

Meer inspiratie nodig voor uniek overnachten?

Neem een kijkje bij onze overnachtingen in een trein & tram voor meer inspiratie. Of kom logeren in een ander vervoersmiddel zoals slapen in een vliegtuig! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht