Tips

Overnachten in het stro


woensdag 15 januari 2020

Het is niet iets waar je gelijk aan denkt als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting. Maar slapen in het stro moet je minstens een keer in je leven geprobeerd hebben! Bang om ‘s nachts continu geprikt te worden hoef je niet te zijn, want bij al onze geselecteerde stulpjes overnacht je gelukkig gewoon op een normaal bed. Van een voormalige hooiwagen tot aan een stro iglo en van een unieke strowagen tot een heus strokasteel. Naar welke stro locatie gaat jouw voorkeur uit?

Overnachten in het stro

Meer dan een boerderij

Zeg je ‘stro’, dan gaan je gedachten waarschijnlijk al snel naar een boerderij met koeien of andere dieren. De kans is groot dat je het nooit als mogelijkheid hebt gezien dat je zelf ook kunt slapen in het stro! Letterlijk en figuurlijk, want waar de ene accommodatie alleen van de buitenkant bekleed is, slaap je op de andere plek daadwerkelijk op een dik pak stro (maar dan wel nog met een matras erop). Een ervaring die je een keer geprobeerd moet hebben!

Slapen in het stro: stro iglo

Altijd eens willen weten hoe de eskimo’s leven? In het Groningse Oldehove kun je het zelf eens proberen! Niet in een iglo van ijs, maar een stro iglo! En met dezelfde ronde vorm, waarbij weer en wind buiten worden gehouden en je binnen lekker kunt opwarmen bij het kleine kacheltje. In de nok vind je een grote glazen koepel, zodat je ‘s nachts sterren kunt spotten en overdag vogels over ziet vliegen. De stro iglo is volledig ingericht met een eethoek, koelkastje en opgemaakte strobedden. Daarnaast heeft het gewoon elektriciteit. En ‘s morgen wordt het ontbijt met verse producten uit de regio gewoon tot aan de ingang gebracht.

Slapen in het stro: stro iglo

Slapen in een strohotel

Ook in Groningen, sterker nog, in hetzelfde dorp, vind je een heus strohotel. Gelegen op de hooizolder, onder de grote gebinten en balken. Hier kun met je maximaal 16 personen heerlijk naar dromenland vertrekken terwijl je op een dik pak stro ligt. Wel met daarop een matras, luxe dekbed en veel kussens. Het stulpje telt drie tweepersoons strobedden en acht unieke bedsteden.

Slapen in een strohotel

Overnachten in een strokasteel

Een andere optie om te slapen in het stro is tijdens een verblijf in het strokasteel. En niet zomaar een: het is een ruime sprookjesschuur met zware kroonluchters, kasteelstoelen en een romantische klamboe. Slapen doe je (uiteraard) op het strobed. Ook in de winter kun je hier prima toeven, hetzij alleen voor wie niet bang is voor een beetje kou: dankzij warmtestralers is urenlang tafel aan de eettafel absoluut geen straf en liggen er fleecedekens, pittenknuffels en wollen slaapmutsen voor je klaar.

Overnachten in een strokasteel

Slapen in het stro: strohuis

Is alleen een bed van stro niet genoeg voor je? Reis dan af naar Zeeland voor een echt huisje van stro. Op een minicamping in Aagtekerke, tussen de alpaca’s, kalkoenen en ganzen, vind je een huisje dat volledig opgebouwd is uit dit materiaal. Zowel van buiten als binnen zie je vanuit elke ruimte alleen maar… stro!

Slapen in het stro: strohuis

Overnachten in een strowagen

In Friesland verblijf je in een omgebouwde strowagen die vroeger werd ingezet om stro te vervoeren. Je krijgt hier een prachtig uitzicht over de weilanden en grazende koeien. Van buiten is de wagen volledig opgebouwd van stro, van binnen ziet het eruit als een vakantiewoning zoals je die gewend bent.

Overnachten in een strowagen

Slapen in het stro: Hooiberg

Norg is de plek waar je wil zijn als je eens wilt slapen in een voormalige opslag van hooi, stro en koren. Op deze camping wordt ouderwetse geborgenheid gecombineerd met de luxe van nu en dat allemaal midden in de natuur. Wanneer je aan komt lopen denk je dat je echt bij een hooiberg arriveert, maar zodra je binnenstapt komt een wolk van luxe je tegemoet.

Slapen in het stro: Hooiberg

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht