Tips

Tips voor een avontuurlijk weekendje weg in Nederland


dinsdag 14 april 2020

Het kan nogal een uitdaging zijn: een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Niet alleen omdat je zelf denkt dat je alle mooie plekjes in ons land al gezien hebt, maar ook omdat een avontuurlijke vakantie in Nederland sowieso lastig lijkt te zijn.

Tips voor een avontuurlijk weekendje weg in Nederland

Geef maar toe, ons land staat nou niet echt bekend om zijn ongerepte natuur, bergen en bijzondere dieren. Dit betekent echter niet dat een avontuurlijke vakantie in eigen land niet mogelijk is.

Nederland heeft veel meer te bieden dan je wellicht zou verwachten. Daarom verzamelden wij de beste tips voor een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Lees mee en laat je verrassen. 

Fietsen maar!

Nederlanders houden van structuur in hun leven. Alles gaat volgens de klok en een bijpassend schema. Hierdoor zijn we wellicht een heel productief volkje, maar het heeft wel zijn weerslag op de spontaniteit. Gelukkig kan je hier op vakantie verandering in brengen. Pak allerlei spullen in voor een fietsvakantie en fietsen maar! Kijk maar op welke plek je uit zal komen. Plan niets van tevoren en geniet gewoon van de vrijheid met familie en/of vrienden. 

Terwijl jij normaal gesproken met honderd kilometer per uur over de snelwegen raast, ligt daarachter een prachtig park of bos die de geheimen van onze wonderschone natuur bloot zullen geven. Nooit geweten dat Nederland zo mooi kon zijn!  

Let op: ga je op pad tijdens een drukke vakantieperiode? Zorg er dan wel voor dat je enkele overnachtingen plant. Veel hotels zijn bijvoorbeeld in de zomerperiode volgeboekt. Zeker wanneer je voorkeur naar een bijzondere overnachting gaat, adviseren wij om deze vroegtijdig vast te leggen. Zo weet je zeker dat je over een slaapplaats beschikt.

Bijzondere overnachting

De keuze voor een accommodatie is bijna net zo belangrijk als de activiteiten die je tijdens het weekendje weg onderneemt. Kies jij dit jaar weer voor een standaard hotel of camping? Of wil je iets unieks om jouw avontuurlijke vakantie echt een gave twist te geven? Kies dan eens voor een bijzondere overnachting in eigen land.

Ons land kent heel veel mooie plekjes waar je op een bijzondere manier kunt overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting in een boomhut? Slapen in een boomhut geeft je het gevoel van ultieme vrijheid. Slapen tussen de fluitende vogeltjes, de ritselende bladeren en de geur van de natuur… je beleeft direct de ultieme kinderdroom!

Of is het al jaren je droom om te overnachten op het water? Ook dit is mogelijk! In Friesland worden de zogenaamde ‘Vaarhuizen’ aangeboden. Hierbij vaart een speciale crew je over de Friese meren, verzorgen een luxe ontbijt en laten je na het varen met rust, zodat je over ultieme privacy geniet. Kortom, een vakantie om nooit te vergeten.  

Roadtrip: denk aan je autoverzekering!

Ook met de auto kan je de mooiste plekjes in ons land vinden. Met een roadtrip in Nederland vermijd je zoveel mogelijk de snelwegen. Rij gerust eens een landelijke route en bekijk wat je onderweg tegen komt.

Ga je met de auto op vakantie door Nederland? Controleer dan wel goed je autoverzekering. Ben je verzekerd bij schade door autodiefstal? Is er pechhulp aanwezig? Als je op het platteland met een lekke band staat, wil je immers straks niet voor torenhoge kosten komen te staan.. Ga goed voorbereid op weg om optimaal van jouw actieve vakantie te genieten.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht