Trends

Pop-up campings in Nederland


woensdag 5 augustus 2020

2020 staat in het teken van pop-up campings! Overal in Nederland zijn deze tijdelijke campings te vinden. Waar je absoluut moet slapen en welk bijzonder slaapplekje je op zo'n pop-up camping moet huren, lees je hier.

Pop-up campings in Nederland
Saharatent bij Slot Doddendael

Wat is een pop-up camping?

Zoals de naam het al wel verklapt, is een pop-up camping een camping die voor een bepaalde tijd ergens opgezet wordt. Zo zien we deze zomer door heel Nederland de meest knusse campings verschijnen; campings waar je maar voor enkele maanden kunt slapen. Pop-up campings bieden fijne glampingaccommodaties en zijn voornamelijk in natuurgebieden te vinden, zodat je best of both worlds hebt.

Slapen bij een pop-up camping is Nederland is dus niet alleen weggelegd voor de die-hard kampeerder. Sterker nog: er is op de meeste plekken zoveel luxe te vinden dat slapen op een van de onderstaande campings bijna geen kamperen mag worden genoemd. Laat je verrassen door de unieke slaapplekken, de luxe faciliteiten (eigen sanitair, volledig ingerichte keuken et cetera) en het mooie Nederland en je hebt een topvakantie in eigen land.

Wat is een pop-up camping?
Vakantietent Dormer Cabin bij Glamp Outdoor Camp Veluwe

Bijzonder overnachten bij Glamp Outdoor Camp Veluwe

Glamping in een van de mooiste gebieden van Nederland, wat wil een mens nog meer? Bij Glamp Outdoor Camp Veluwe huur je deze zomer de meest unieke tenten met eigen sanitair. Zo beschik je over je eigen unieke slaapplek volledig coronaproof! De Dormer Cabin van Glamp Outdoor Camp Veluwe is een van die fijne accommodaties. Deze luxe tent is geschikt voor twee personen en biedt alles voor een geslaagde glampvakantie in de natuur.

Het boeken van dit wel heel bijzondere tenthuisje betekent geen gedoe met tentstokken, niet over de camping struinen met een toiletrol onder je arm en geen geluidsoverlast van andere kampeerders. Dat terwijl je wel volop geniet van de voordelen van kamperen: de Dormer Cabin is namelijk opgebouwd als een echte tent, maar wel met een houten vloer en de nodige luxe meubels. Geniet op je eigen terras in een van de zitzakken met een verse kop koffie of huur een fiets en ontdek de fraaie Veluwe. Onze tip? Ga in de vroege ochtend of tijdens zonsondergang erop uit en wie weet spot je nog wat wild.

 

Bijzonder overnachten bij Glamp Outdoor Camp Veluwe
Vakantietent Dormer Cabin van Glamp Outdoor Camp Veluwe

Slaap in een saharatent bij een slot

Liever iets totaal anders? Boek dan een weekend weg of langer bij Castle Camping in Ewijk, een unieke pop-up camping waarbij je slaapt op het landgoed van Slot Doddendael. Hier vind je tien volledig ingerichte saharatenten met ieder hun eigen charme. Bij Castle Camping wordt glamping wel heel serieus genomen. Bij je overnachting geniet je namelijk van een heerlijk ontbijt én een driegangendiner! Je hoeft dus echt nergens aan te denken.

De locatie van deze pop-up camping is ook meer dan fantastisch te noemen; het slot ligt vlak bij de Waal. Op een hete zomerdag is het hier dus prima toeven. Ga je er liever even op uit? Verruil je saharatent dan voor een dagje met een bezoek aan het gezellige Nijmegen of Arnhem. Ewijk ligt namelijk vrijwel precies tussen deze twee leuke steden in. Ook de Duitse grens is in de buurt; een uitstapje naar onze oosterburen past ook helemaal binnen je vakantiesfeer.

Slaap in een saharatent bij een slot
Knusse Saharatent van Castle Camping

Huur een tipi of yurt bij Camping de Wereld

In de buurt van Slot Doddendael vind je een andere pop-up camping die iets meer keuze heeft in verschillende soorten bijzondere glampingaccommodaties. Deze familiecamping is weids opgezet op Scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt. Hier vind je meer dan 50 ingerichte tipi's en yurts. Ook hier is bij iedere slaapplek eigen sanitair te vinden, waardoor je voldoende op afstand vakantie in eigen land kunt vieren. Ideaal!

Ga je met het hele gezin op pad? Boek dan een yurt van Camping de Wereld waar plek is voor vier tot zes personen. Ieder yurt heeft een eigen plek van minstens 150m2 meter. Met een groter gezin kun je ook terecht in de tipi voor zes personen. Daarnaast zijn er tipi's voor twee of vier personen te boeken. Kortom: er is plek voor diverse groepssamenstellingen! Geniet van het heerlijke eten van de aanwezige foodtrucks, boek een sauna of hottub bij je verblijf of ga erop uit en ontdek Nijmegen of Den Bosch.

Huur een tipi of yurt bij Camping de Wereld
Tipi voor zes personen bij Camping de Wereld

Meer inspiratie voor glamping en kamperen?

In Nederland vind je talloze bijzondere plekken voor glamping of kampeerplekken waar je niet alleen deze zomer terecht kunt. Bekijk ons aanbod glampingaccommodaties voor magische permanente inspiratie. Of ontdek meer bij de collectie caravan & camper of safaritenten. Happy camping!

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht