Trends

Slapen in een vliegtuig zonder op te stijgen? Op deze plekken kan het


woensdag 26 juni 2024

Geen beenruimte, een irritante buurman, een huilende baby naast je, een stewardess die je wakker maakt om te eten… Slapen in een vliegtuig, in ieder geval in economy class, is over het algemeen niet erg comfortabel. Na een vlucht voel je je vaak helemaal gebroken en verre van uitgerust. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook in alle luxe overnachten in een dergelijk toestel, zónder de kosten van een duur ticket! In dit artikel vertellen we je graag meer over slapen in een vliegtuig en geven we een paar tips voor hele te gekke plekjes.

Slapen in een vliegtuig zonder op te stijgen? Op deze plekken kan het

Waarom slapen in een vliegtuig misschien wel iets voor jou is

In de wereld van originele overnachtingen zijn vliegtuigen een populaire en groeiende trend. Tegenwoordig zijn er namelijk verschillende omgebouwde vliegtuigen in en buiten Nederland te vinden waarin jij kunt overnachten. Slapen in een vliegtuig is daarom een onvergetelijke én unieke ervaring die je niet snel ergens anders zult vinden. Het maakt niet uit of het om een omgebouwde Boeing gaat of dat je blijft slapen in een kleine privéjet: in beide gevallen zul je je ogen uitkijken.

Hoewel de ervaring an sich al genoeg reden is om een vliegtuig als bijzondere accommodatie te boeken, is het goed om te weten dat dit soort plekjes vaak bestaan uit luxe voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Denk aan ruime bedden, moderne badkamers en soms zelfs een sauna of hot tub bij de deur. Aan comfort geen gebrek dus! Ook is slapen in een vliegtuig geschikt voor iedere leeftijd; zowel jong als oud vindt het over het algemeen een geweldige ervaring.

Waarom slapen in een vliegtuig misschien wel iets voor jou is
Luxe in een vliegtuig als accommodatie

Slapen in een vliegtuig met een verkeerstoren in Wieringerwerf

Benieuwd waar je zoal kunt overnachten in een vliegtuig? In Wieringerwerf in Noord-Holland vind je dit te gekke vliegtuig met een heuse verkeerstoren. Hier overnacht je met maximaal 7 personen op een sfeervolle Noord-Hollandse camping. De verkeerstoren is de plek om te koken, terwijl je in het vliegtuig de slaapvertrekken kunt vinden. Hoe bijzonder is dat?

Wat de verkeerstoren extra speciaal maakt, is dat het bouwwerk zelf ontworpen is. Naast een keuken vind je er een eethoek, een douche en toilet en nog drie extra slaapgelegenheden bovenin. De cockpit van het vliegtuig zelf is nog helemaal in tact. Dat maakt de ervaring des te unieker. Het vliegtuig staat op een prachtig stuk natuurschoon en is omringd met groen. Kortom: pak je koffer maar vast in, want dit vliegtuig wil je niet missen.

Slapen in een vliegtuig met een verkeerstoren in Wieringerwerf
Slapen in een vliegtuig in Noord-Holland

Ontdek dit Fokker F27 vliegtuig in Hoogerheide

In het Brabantse Hoogerheide staat een Fokker F27 uit 1961. Deze vliegt ook niet meer, maar is omgebouwd tot een luxe suite voor twee personen. De cockpit is net als het bovenstaande vliegtuig nog helemaal in tact. En het mooie is: je mag hier overal aanzitten! Trek de pilotenjas aan zet de pet op zodat je je echt even een piloot waant.

Het vliegtuig is maar liefst 25 meter lang en ademt de sfeer van de jaren zestig. Natuurlijk is dat wel gecombineerd met het comfort van nu. Dat betekent: overheerlijk slapen, comfortabel zitten en de nodige ruimte hebben voor jezelf. Ander pluspunt: het vliegtuig bevat ook nog een sauna. Die vind je gewoon binnen! Buiten beschik je over je eigen terras aan de rand van een vijver. Echt genieten dus. Wij spraken Esther, de eigenaresse van het vliegtuig, en schreven dit artikel daarover.

Ontdek dit Fokker F27 vliegtuig in Hoogerheide
Fokker F27 in Hoogerheide

Unieke overnachting in België: vliegtuig met hot tub

Ook bij onze zuiderburen zit je aan het juiste adres als je in een vliegtuig wil slapen. In Eigenbilzen (Limburg) staat dit voormalige Antonov AN-2 vliegtuig, de allereerste bed en breakfast in een vliegtuig in België. Hier slaap je met maximaal 2 personen in een echt uniek verblijf. Jullie hebben de beschikking tot het volledige toestel dat stijlvol en knus is ingericht.

Buiten het vliegtuig vind je een privébadkamer en kunnen jullie zelfs op en top genieten van een hot tub. Het gebruik daarvan zit gewoon inbegrepen bij het verblijf. Is het lekker weer? Dan slinger je zo de BBQ even aan, terwijl je geniet van het uitzicht op het vliegtuig. Leuk weetje: dit vliegtuig betreft een voormalig blus- en ambulancevliegtuig uit Oekraïne. We spraken eigenaar Luc over het verhaal van zijn speciale overnachting. Lees dat interview hier.

Unieke overnachting in België: vliegtuig met hot tub
Slapen in een vliegtuig in Belgisch Limburg

Wow: op reis in een Vliegtuigsuite in Teuge

Tot slot willen we je nog kennis laten maken met deze bijzonder luxe Vliegtuigsuite in Teuge (Gelderland). Dit vliegtuig staat op een wel heel passende plek. Vanaf het verhoogde terras heb je namelijk een spectaculair uitzicht over de start- en landingsbaan van Vliegveld Teuge! Na een nachtje slapen in het vliegtuig kun je hier nog een rondvlucht of een vliegles boeken.

Je slaapt hier maximaal met 2 personen en tijdens je verblijf heb je de beschikking over het hele toestel. Aan luxe en comfort geen gebrek, want in het grote vliegtuig vind je een sfeervolle slaapkamer, een badkamer met wellnessbad en een infraroodsauna en een kitchenette. Kortom: een compleet verblijf voor een onvergetelijk nachtje weg.

Op zoek naar meer inspiratie voor vliegtuigovernachtingen?

Er zijn nog heel wat andere vliegtuigen waar je kunt overnachten. Bekijk onze collectie met vliegtuigen hier. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht