Trends

Vakantie trend: tiny house op het water


donderdag 21 november 2019

De Tiny House beweging heeft als doel een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten op onze planeet. Deze trend richt zich erop dat je op een duurzame manier terug naar de essentie gaat. Niks geen overbodige poespas. Alles wat je écht nodig hebt, heb je direct bij de hand. En dat dan veelal in een hoogstaand, sfeervol design, waardoor ‘minder’ het nieuwe ‘meer’ wordt. Deze drie trendy slaapinitiatieven zijn daar goede voorbeelden van. Óp het water nota bene!

Vakantie trend: tiny house op het water

1. In een kartonnen huisje – Zuid-Holland

Dat onze innovatieve havenstad van alle markten thuis is, is niets nieuws onder de zon. Zo ligt er in het Maritieme District van Rotterdam een heuse kartonnen Wikkelboat op het water. Rustig gelegen en toch centraal. Kosten noch moeite zijn gespaard in deze kleine, luxueuze accommodatie. Je beschikt onder andere over een eigen keuken met een koelkast, een combi-magnetron, een vaatwasser en inductiekookplaten. Ook een strakke badkamer met een douche en twee luxe tweepersoonsbedden zijn aanwezig. Oh, en hadden we al gezegd dat er een jacuzzi bij te boeken is?!

1. In een kartonnen huisje – Zuid-Holland

2. Op een Vaarhuisje – Friesland

VaarHuis Cruises & Vakanties heeft ook iets unieks: een vaarhuisje waarmee je vanaf je slaapplek de Friese wateren verkent. Een ervaren schipper staat aan het roer. Zo kunnen jullie op en top onthaasten en genieten. Ontbijt al dobberend op het buitenterras of zak onderuit bij de tv en de houthaard. Een royale badkamer met een douche en een toilet, een complete keuken met een combi-oven, een koelkast, een vaatwasser en een Nespresso koffiemachine zijn tevens aanwezig. Je kan wel zeggen dat deze bungalowboot een stevig staaltje biedt van ‘van alle gemakken voorzien’!

2. Op een Vaarhuisje – Friesland

3. In een Tiny House op het water – Noord-Holland

Aan het IJsselmeer, in de jachthaven van Andijk, word je wakker in de drijvende, moderne studio van TinyFloat Andijk. In alle rust kijk je door de vele ramen uit over de haven. Ook zie je eendjes vlak langs zwemmen. Het stulpje telt slechts veertien vierkante meter, maar hierbinnen vind je alles wat je nodig hebt: een tweepersoonsbed, een slaapbank voor twee personen, een tafel met stoelen, een kleine keuken, een douche en een toilet. Met minimale middelen vertoef je ook hier maximaal dicht bij de natuur!

3. In een Tiny House op het water – Noord-Holland

Meer Tiny Houses?

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan ons aanbod Tiny Houses en laat je verrassen door de diversiteit aan unieke Tiny Houses. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht