Tips

5x Bijzonder overnachten op een vlot


zaterdag 8 mei 2021

Uniek overnachten op het water kan op verschillende plekken in het land. Wat dacht je van een bijzondere ervaring op een vlot? Lees hier meer over 5 overnachtingen op een vlot.

5x Bijzonder overnachten op een vlot
Kampeervlot in Uitdam

Kamperen op een vlot in Noord-Brabant

Ga bijvoorbeeld het avontuur aan op een kampeervlot in Noord-Brabant. Op drie verschillende locaties, twee in Nederland en één in België, vind je kampeervlotten waar je meteen mee kunt beginnen met genieten. Wat deze overnachting zo bijzonder maakt, is dat je op het vlot een houten hut vindt waarin een volledige kampeeruitrusting ligt. Het enige wat je zelf mee moet nemen is je slaapzak, pannen en borden en bestek. Voor de rest hoef je eigenlijk nergens aan te denken!

Dat is handig, want je moet niet te veel meenemen. Je gaat namelijk per Canadese kano naar het vlot. Daar begint het avontuur al. Op het vlot is plek voor vier personen en wat voor menig kampeerliefhebber ideaal is, is dat je je hond ook mee mag nemen. Dit concept kreeg zelfs de Nationale Toerismeprijs, omdat het zo origineel is. Alle vlotten liggen in het hart van de natuur, waardoor je echt kunt genieten van de rust om je heen. De vlotten liggen vast, wat betekent dat je alleen kunt varen met de kano. Zie jij jezelf hier al wakker worden?

Kamperen op een vlot in Noord-Brabant
Kampeervlot in Noord-Brabant, Utrecht en Belgisch Limburg.

Kampeervlot met motor in Noord-Holland

Slaap je liever op een vlot waar je ook mee kunt varen? Boek dan een van de kampeervlotten met motor in Noord-Holland. In Aalsmeer vind je een vlot dat je kunt huren én besturen. Hier ontdek je helemaal zelf de prachtige natuur. Ook hier hoef je vrijwel nergens aan te denken - wederom hoef je alleen je slaapzak, evenals leuke spelletjes, boeken of ander vermaak mee te nemen. Aan de rest is gedacht! Je ontvangt een online routekaart zodat je precies kunt kijken waar je heen gaat varen.

Vaar via de oostkant van Aalsmeer voor mooie natuur of via de westkant voor verschillende eilandjes en slootjes. Dit vlot huur je met maximaal vier personen - natuurlijk is het ook aan te raden om met z'n tweetjes een vlot te huren voor een heerlijk week(endje) weg. Slapen onder de sterren wordt zo wel heel letterlijk genomen.

Kampeervlot met motor in Noord-Holland
Kampeervlot met motor

Slapen in het Dobberhuisje in Zuid-Holland

Ietwat luxer, is het Dobberhuisje. Met dit vlot slaap je op het water met een panoramisch uitzicht op de Nieuwkoopse plassen. In het Dobberhuisje heb je meerdere kamers, zoals een volledig ingerichte woonkamer, badkamer, toiletruimte en twee slaapkamers. Zelfs op het water, ben je hier van alle gemakken voorzien dus! Stroom komt volledig verzorgd doormiddel van zonne-energie en er zijn eventueel zwemvesten aanwezig voor de kids. Ook ontbijten aan het water is mogelijk, door het nabijgelegen restaurant. 

Slapen in het Dobberhuisje in Zuid-Holland
Het Dobberhuisje

Logeren op een Treibgut vlot in België

Ga je liever naar het buitenland? In België huur je een wel heel bijzonder vlot genaamd Treibgut vlot. In het Belgisch Limburgse Ophoven huur je dit unieke bouwwerk op het water. Niet alleen het houten huis zelf is het bekijken en proberen waard - je mag hier zelf kiezen waar in de natuur je gaat slapen. Geen drukke jachthavens of aanlegsteigers maar de mooiste plekjes in het hart van de natuur. Op die manier wordt logeren op een vlot ook direct een romantische overnachting.

Er zijn twee soorten vlotten die je kunt huren: een vlot voor vier personen en een vlot voor vijf personen. Op het vlot voor vier personen mag je je huisdier meenemen. Aan boord van dit tiny house op het water vind je vier slaapplekken, twee banken en een tafel. Ook is er een toilet aanwezig, evenals een compact keukeninventaris en zelfs een zonnedek. Bij zonnig weer kun je dus heerlijk zonnen op het dek. Ontdek het Limburgse Maasplassengebied op een wel heel magische manier op een van de vlotten van dit toffe initatief.

Logeren op een Treibgut vlot in België
Kamperen op een vlot in België

Bijzonder overnachten op een Floating Lodge bij Fort Uitermeer

Logeren bij Fort Uitermeer staat garant voor een onvergetelijke belevenis op het water. Hier slaap je op een drijvend vlot gelegen in de sloepenhaven van Weesp. Het kampeervlot bestaat uit een houten hut of een sterk vlot van 19,5 vierkante meter. De hut waar je in slaapt is 13 vierkante meter en biedt plaats aan 2 tot 4 personen. Ook hier mogen huisdieren gewoon mee als je dat wilt - hoe gezellig is dat? Omdat er een kacheltje aanwezig is, kun je in verschillende seizoen volop genieten van deze bijzondere overnachting op het water.

Wat dit vlot extra uniek maakt, is dat er een buitendouche aanwezig is. Op een warme zomerdag kun je natuurlijk ook gewoon in het water springen voor wat verfrissing. Het enige wat je (weer) zelf mee moet nemen is een slaapzak of een deken. De rest is aanwezig in het ruime kampeervlot. Ook de plek waar het vlot te vinden is, is buitengewoon te noemen. Fort Uitermeer is een bijzondere plek met een zeer interessante historie. Het maakt deel uit van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en van de Stelling van Amsterdam.

Bijzonder overnachten op een Floating Lodge bij Fort Uitermeer
Floating Lodge bij Fort Uitermeer

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Naast bovenstaande vlotten zijn er nog veel meer mogelijkheden voor slapen op een vlotWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht