Tips

Bijzonder overnachten met tieners


zaterdag 11 januari 2020

Het kan nogal een uitdaging zijn: op vakantie met pubers. Niet alleen omdat tieners over het algemeen al een avontuur op zich zijn, maar ook om een origineel weekendje weg of langere trip te vinden die ook zij nog leuk vinden. Want eenmaal op een bepaalde leeftijd willen ze toch al gauw liever zelf op pad met vrienden of vriendinnen. Daarom verzamelden we hieronder de leukste bijzondere overnachtingen met tieners voor je, zodat je puber gegarandeerd nog wel een keer (of twee) met de rest van het gezin mee wil. Met een gewone stacaravan gaat dat je immers (waarschijnlijk) niet meer lukken!

Bijzonder overnachten met tieners

Overnachten met pubers

Is je tienerzoon of -dochter niet achter de tv of computer weg te slaan? Blijven ze het liefst lekker binnen om te gamen of filmpjes op Youtube te kijken? Als je ze deze lijst van bijzondere overnachtingen laat zien, dan kan het niet anders dan dat ze enthousiast worden om naar buiten te gaan. Op vakantie met pubers is op deze plekken namelijk voor iedereen leuk. En zo niet, de meeste locaties hebben gratis wifi (en soms zelfs een televisie): kan de laptop gewoon mee!

Vakantie met pubers: naar de camping

Nee, dan hebben we het zeker niet over een vakantie in een normale tent, vouwwagen of caravan. Bij tieners moet je met zwaarder geschut aan komen: wat dacht je van een gigantisch luxe designtent in Frankrijk waar je je de koning te rijk voelt? Niks back to basic, hier heb je gewoon een houten vloer in je tent, slaap je onder Egyptisch satijnen beddengoed op een comfortabel bed, kun je gewoon tv kijken en douche je onder je eigen regendouche. In Italië is het ook niet verkeerd toeven: op verschillende campings vind je de zogenoemde CubeSuite: ideaal voor wie van kamperen en slapen in de buitenlucht houdt, maar wel graag wat luxe en comfort tot zijn beschikking heeft. Niks lopen met je toiletrol naar het sanitairgebouw!

Liever iets dichter bij huis verblijven? Kan ook! Kies voor een panoramatent in Castricum aan Zee, waar je ‘s nachts vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. Of slaap eens in een typisch Mongoolse yurt in Groningen: hier ervaar je het comfort van luxe kamperen, maar doe je alles (dus koken, slapen en leven) in een ronde ruimte op een eigen schiereilandje. Vanuit de tent duik je gelijk het zwemmeer in!

Vakantie met pubers: op het water

Niets geeft meer een vakantiegevoel dan vertoeven bij het water. Of dat nou aan zee is of aan een meer. Maar je kunt er ook voor kiezen om dat gevoel te toppen met een vakantie óp het water! In een echt vaarhuisje in Gelderland bijvoorbeeld, of op een kampeervlot op verschillende locaties in Nederland en België. Toch liever met voet op vasteland? Kies dan voor een verblijf in een luxe strandhuisje of in een pipowagen op het strand.

Vakantie met pubers: in bijzondere voertuigen

Kan je zoon of dochter niet wachten tot ‘ie zijn of haar rijbewijs kan halen? Het is nog even wachten tot ze zelf achter het stuur mogen kruipen, maar tegen een avontuur met een Volkswagen busje zeggen ze vast geen nee! Huur een exemplaar en ga met z’n allen op pad om de kleine landweggetjes en bergen van Europa te ontdekken. De wagen is volledig uitgerust met alle kampeerspullen die je nodig hebt. Liever op een plek blijven? Het V8 Hotel in Stuttgart staat geheel in het teken van bijzondere auto’s: je kunt zelfs in een exemplaar slapen! Maar je vakantie doorbrengen in een andere voertuigen is ook mogelijk. Wat dacht je van op vakantie met pubers in een brandweerwagen? Of zijn ze meer van vliegtuigen, treinen/trams, legertrucks of dubbeldekkers? Die zijn ook allemaal te huur als vakantiestulpje!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht