Tips

Origineel kamperen: 5 bijzondere overnachtingen op campings


donderdag 2 juli 2020

Waar we een paar maanden eerder de zomer zonder leuke dingen al voorbij zagen flitsen, kunnen we nu langzaam maar zeker weer lekker op pad. Dat je helemaal niet ver hoeft te gaan voor een fijne en originele overnachting bewijzen de talloze campings in en rondom Nederland. Wat dacht je van wakker worden in grote yurt in de natuur of van slapen in een oude bus? Laat je inspireren door onderstaande overnachtingen voor origineel kamperen.

Origineel kamperen: 5 bijzondere overnachtingen op campings
Slapen in een yurt

Kleurrijk glamperen in een Indiase Radja tent

Wil je ‘glamperen’ dan moet je het maar direct goed doen: in deze kleurrijke Indiase tent wordt magie werkelijkheid. Op Camping de Buitenwereld in Drenthe kun je dit pareltje boeken voor twee tot drie personen met eventueel uitbreiding. De vele kleuren, tierelantijntjes en het prachtige hemelbed zorgen voor een koninklijk verblijf. 

Om over alle faciliteiten nog maar niet te spreken! De tent bestaat uit drie delen: twee slaapkamers en één woonruimte met keukenblok. Kom lekker luieren in de hangmatten bij de tent, maak een wandeling door de Drentse natuur of ga heerlijk borrelen op je eigen terras. Hier wil je nooit meer weg!


Kleurrijk glamperen in een Indiase Radja tent
Kleurrijk glamperen in een Indiase Radja tent

Slaap in een airstream trailer in Bloemendaal

Misschien ken je ze wel: van die futuristische én bizar toffe airstream trailers en caravans. Op Camping de Lakens in Bloemendaal vind je zo’n stalen monster gelegen in de duinen. De buitenkant is niet het enige dat glimmend is; het interieur van deze retro trailer is hartstikke modern en past goed bij de gehele sfeer. Er is één slaapkamer aanwezig met een tweepersoonsbed en je kunt de bank in de woonkamer omtoveren tot een bed. 

Deze trailer is de absolute eyecatcher van je verblijf op deze camping, maar wat ook helemaal te gek is, is dat het strand op slechts 200 meter lopen is. Hoe lekker is het om als je wakker wordt even een frisse duik in de zee te maken? Of om in de avond de zon te zien zakken in het water? Zomervibes gegarandeerd.


Slaap in een airstream trailer in Bloemendaal
Slaap in een airstream trailer in Bloemendaal

Engelse dubbeldekker in de Belgische Ardennen

Er zijn talloze campings in en rondom Nederland waar je kunt slapen in een vintage bus. Camping de la Semois in het Belgische Saint-Cecile biedt nog net dat beetje extra met deze Engelse dubbeldekkerbus. De kans is groot dat je nog nooit in zo’n bus hebt gezeten; laat staan slapen! Deze Bristol Lodekka bus stamt al uit 1966 en is dan ook bedoeld om lekker te blijven staan op de camping. Daar geniet jij met maximaal vier andere personen van een heerlijk verblijf. 

Je hoeft je geen zorgen te maken dat het in de zomer te warm wordt in de bus - er is namelijk airco aanwezig. Omdat de camping in het hart van de Ardennen ligt, vind je hier volop groen. Alle plekken zijn voldoende afgescheiden om je helemaal alleen op de wereld te voelen. Dagelijks worden hier allerlei activiteiten georganiseerd, zoals vlottochten, mountainbiketochten en wandelingen.


Engelse dubbeldekker in de Belgische Ardennen
Engelse dubbeldekker in de Belgische Ardennen

Wakker worden in een oude brandweerwagen in Noord-Brabant

Over oude bijzondere bussen gesproken: in Erp in Noord-Brabant vind je deze hele toffe oude brandweerwagen voor een zomers verblijf. De eigenaresse van Minicamping Erp heeft zelf jaren roadtrips gemaakt in deze Magirus Deutz uit de jaren 50/60. Nu is het tijd voor jou om dit bakbeest te leren kennen! De oldtimerbus heeft een vaste staplek en is dus echt bedoeld om als overnachting te gebruiken. 

Alles wat je nodig hebt, staat voor je klaar: slaapmogelijkheden voor maximaal drie personen, een keukenblok en een prachtig uitzicht op het groen. Ben je met meer mensen? Dan ​kunnen er met gemak pop-up tentjes bij de bus worden geplaatst. Vanaf de camping sta je zo in het bos: het terrein ligt namelijk naast natuurgebied ‘t Hurkske waar je lekker kunt wandelen, fietsen en genieten.


Wakker worden in een oude brandweerwagen in Noord-Brabant
Wakker worden in een oude brandweerwagen in Noord-Brabant

Geniet van de rust in je eigen yurt in de Achterhoek

In een lijstje met bijzondere kampeerplekken mag een overnachting in een yurt natuurlijk niet ontbreken. Inmiddels zijn er in Nederland heel wat campings en plekken in de natuur te vinden waar je een yurt of ger kunt huren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze grote yurt op Camping Hof van Moeder Aarde in Noordijk? Op deze rustige en groene camping staat ontspannen centraal. 

De yurt is volledig in thema ingericht: de kleurrijke Mongoolse meubels benadrukken het nomadische leven. Er is een heuse houtkachel aanwezig waar je op kunt koken. Door deze kachel is het hier in ieder seizoen heel fijn slapen! Dat is nog niet alles, want bij je verblijf op deze camping kun je je eigen sauna per uur huren. De combinatie daarvan met natuur biedt een hele relaxte zomer in de Achterhoek.

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe originele overnachtingen op campings te boeken. Laat je inspireren door ons aanbod van bijzondere slaapplekken op campings en wie weet overnacht jij binnenkort in een retro bus, een safaritent, een kleurrijke caravan of een yurt.

Geniet van de rust in je eigen yurt in de Achterhoek
Geniet van de rust in je eigen yurt in de Achterhoek

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht