Tips

Varende vakantie in eigen land


woensdag 22 juli 2020

De zomervakantie is voor velen niet compleet zonder af en toe een duik in het zwembad- of zeewater te nemen. Nu we dit jaar massaal vakantie vieren in eigen land moet je op zoek naar een alternatief voor dat azuurblauwe water op Bali of dat heerlijke zwembadwater in Spanje. Wat dacht je van een volledige varende vakantie in Nederland waarbij je onbeperkt toegang hebt tot fris zwemwater? Let's go!

Varende vakantie in eigen land

In Nederland vind je talloze bijzondere accommodaties op het water. Een deel van die slaapplekken kun je ook nog eens zelf besturen. Ontdek deze zomer zelf de vele voordelen van een varende vakantie en boek een van de onderstaande boten voor een onvergetelijke tijd. Schip ahoy!


Ontdek de mooiste vaargebieden van het land met de Blokhutboot

In het hart van de Biesbosch vind je deze wel heel speciale accommodatie op het water: een heuse Blokhutboot inclusief tweepersoonskano. Wat deze slaapplek zo bijzonder maakt, is het feit dat het letterlijk een blokhut is op een drijvend geheel! De Blokhutboot heeft plaats voor 4 tot 5 personen en je mag zelfs je hond meenemen. Wat misschien wel het grootste voordeel is, is dat je geen vaarbewijs nodig hebt om dit spektakel te besturen.

Met de Blokhutboot kun je helemaal je eigen gang gaan. Misschien meer je aan bij een fijn, rustig strandje of wellicht wil je juist de gezelligheid opzoeken in een haven. Je bepaalt je eigen tempo en route. Dat maakt varen en slapen op deze boot enorm rustgevend. Ben je met een grotere groep? Er zijn meerdere Blokhutboten beschikbaar voor een gezellige vakantie met z’n allen.

Ontdek de mooiste vaargebieden van het land met de Blokhutboot
Blokhutboot in de Biesbosch

Slaap op een historische tjalk op het Slotermeer

Je kent ze vast wel: van die prachtige oude zeilschepen die je vaak in havens ziet liggen. In Friesland boek je zo’n houten tjalk voor één of meerdere nachten voor een avontuur op het water. Deze historische tjalk genaamd Het Wakend Oog is gemaakt in 1897 en gaat dus al heel wat jaren mee. Hier boek je een nacht inclusief schipper die je de mooiste plekjes van de Friese wateren laat zien. Nadat de schipper een bijzondere spot gevonden heeft voor een overnachting hangt hij het anker uit en vertrekt. Op die manier kun je samen met andere een wel heel magische nacht beleven.

Natuurlijk kun je ook gewoon in de haven slapen wanneer je dat wenst. De boot is te boeken voor maximaal 6 personen en een boeking is inclusief ontbijt. De volgende ochtend komt de schipper namelijk gewoon weer terug met een dienblad vol eten en drinken. Je kunt dit avontuur ook voor een langere tijd boeken: de eigenaar neemt je graag mee op een zeiltocht over het wad of het IJsselmeer. Kortom: pak je tas maar vast in, want dit wil je beleven!

Slaap op een historische tjalk op het Slotermeer
Varen en slapen op een historische tjalk

Slapen op een VaarHuis in Friesland

Geniet je normaal het liefst van de luxe van een hotel, maar ben je wel benieuwd hoe het is om op het Nederlandse water te overnachten? Huur dan een VaarHuis. Hiermee maak je een fraaie cruise over de Friese wateren waarbij je echt even de boel de boel kunt laten. Je vaart namelijk niet zelf, maar je wordt gevaren! Hoe luxe is dat? De boten hebben plek voor maximaal 6 personen en je kunt op verschillende plekken opstappen. Na het varen gaat de gastheer van de boot, zodat je alsnog geniet van privacy. 

Bij het VaarHuis boek je verschillende arrangementen om je vakantiegevoel helemaal compleet te maken. Zo zie je maar weer dat je niet ver weg hoeft te gaan om een heerlijke verzorgde vakantie te beleven. Het arrangement is helemaal persoonlijk in te vullen, zodat je de garantie hebt dat je een heel passend tripje boekt. Jullie zijn met deze boot een absolute attractie óp het water en dat snap je helemaal wanneer je het VaarHuis in real life ziet.

Slapen op een VaarHuis in Friesland
Boek een arrangement met een VaarHuis

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Voor meer bijzondere accommodaties op het water kijk je in onze collectie woonboten. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht