Tips

Bijzonder kamperen: de leukste campings


dinsdag 14 januari 2020

Ben je gek van kamperen, maar wil je wel eens iets anders dan een verblijf in een normale rechttoe rechtaan tent of caravan? Of misschien wil je wel gewoon eens kijken of kamperen überhaupt iets voor je is? Een ding is zeker: back to basic hoeft absoluut niet meer, behalve als je er zelf voor kiest. Van overnachten in een luxe ecolodge of op een indoor camping tot slapen in een retro vouwwagen of een authentieke tipi tent. Met tientallen bijzondere kampeeropties wordt het nog lastig kiezen!

Bijzonder kamperen: de leukste campings

Origineel kamperen

Of je nu al jarenlang met je eigen sleurhut op pad gaat, of eigenlijk altijd je vakantie in een huisje of hotel doorbrengt, bijzonder kamperen is iets dat je een keer geprobeerd moet hebben. Het is een unieke ervaring, telkens weer. Want waar je je op een glamping waant alsof je in een luxe hotel bent beland, zul je je in een Volkswagenbusje of vouwwagen vooral heel erg retro voelen. En wat dacht je van een authentieke Mongoolse ervaring in een yurt of slapen in een tent dat in de lucht hangt?

Waar kun je bijzonder kamperen?

Bijzondere campings en kampeermogelijkheden zijn er vandaag de dag volop, zeker in Nederland! Waai bijvoorbeeld uit op waddeneilanden Texel of Terschelling, geniet van de rust op de Veluwe of Zeeland, of snuif de schone lucht op in de Betuwe. Ook een optie: maak het helemaal uniek voor jezelf en rijd wat verder in de richting van Italië of Zweden!

Waar kun je bijzonder kamperen?

Welke unieke campings zijn er?

Inmiddels is het aantal bijzondere kampeermogelijkheden in binnen- en buitenland zo gegroeid dat tellen er simpelweg niet meer in zit. Zo kun je onder meer luxe kamperen bij de boer, slapen op een indoor camping en op meerdere plekken in Nederland overnachten in een tipitent. Waar je in deze variant in Aalsmeer slaapt op een luchtbed en je je eigen slaapzak mee moet nemen, zijn de tipitenten in Laag SoerenEersel en op het Veluwemeer een stuk comfortabeler te noemen met vaste bedden en een compleet uitgeruste keuken.

Ook glamping is al een aantal jaar een trend op kampeergebied, waarbij je glamorous kampeert met alle luxe die je van een hotel mag verwachten. Denk aan luxe (prive-)sanitair, comfortabele bedden en fijne zitplekken in en voor je tent. Slaap eens in een luxe pipowagen of een duurzame ecolodge. Of ga helemaal voor iets origineels en kom kamperen in een tuinkas!

Bijzonder kamperen kan ook hoog boven de grond of in een hangende boomtent. Zoek het avontuur op en verblijf eens een nacht op een vlot of ga op sterrenjacht in een sterrentent. Terug in de tijd, maar wel met het comfort van nu? Kies dan voor een verblijf in een retro vouwwagen of een volkswagen busje. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht